Stal Vrije Paarden ~ Vrije Blije Paarden

Aankoopadviseur|Fokkerij|Massage|Revalidatie|Training

Wat is T-Touch bodywrap

De bodywraps zorgen voor een beter bewustzijn en proprioceptie van paard en ruiter.
Het kan zowel de functie van bijvoorbeeld de achterhand van het paard verbeteren, maar je kan ook denken aan de houding van de ruiter.

Het ziet er natuurlijk allemaal een beetje raar uit, en ook ik was heel sceptisch toen ik deze cursus ging doen!
Al snel was ik overtuigd en zag ik het resultaat bij de paarden maar ook heb ik het zelf mogen ervaren.
Wij als cursisten werden ook ge-bodywraped en moesten met de ogen open en ook dicht het parcours afleggen.
Zonder wraps onstabiel en onzeker en met wraps werd het lichaam zich bewuster over waar de voeten zich neer moesten zetten evenals de complete houding van het lichaam.
De meeste cursisten kende elkaar dan ook niet en d.m.v. de bodywraps werden er vragen gesteld zoals heb jij last van je bekken of last van de knie.
Dit kwam aan het licht tijdens het lopen van het parcours met bodywraps.

Nu is het natuurlijk zou dat niet iedereen dit ziet enige kennis/opleiding is uiteraard wel nodig om dit te kunnen zien zelfs de kleinste details probeer ik als therapeut op te slaan even te parkeren in het achterhoofd en later kijken of ik het plaatje compleet krijg.

Ik gebruik de bodywraps zeker bij paarden die bij mij op stal staan voor revalidatie dit is echt een geweldige toevoeging aan het revalidatietraject!

Wil je nog meer informatie en ben je benieuwd naar de herkomst van de bodywraps en wie de uitvinder hiervan is dan verwijs is je graag door naar de website en bedenker van TTouch - Linda Tellington-jones https://ttouch.com/