Stal Vrije Paarden ~ Vrije Blije Paarden

Aankoopadviseur|Fokkerij|Massage|Revalidatie|Training

Over mij

Mijn naam is Mariska Schumacher-Bleyenberg, geboren in Utrecht en opgegroeid in Weesp/Diemen. Ik ben al vanaf mijn 6e jaar besmet met het paardenvirus en dit zal ook nooit meer weg gaan gelukkig. 

De passie is er altijd geweest om ook iets met paarden te kunnen gaan doen, helaas heeft dit niet eerder werkelijkheid kunnen worden. 

Nu woon ik samen met mijn gezin in Ossenzijl hier hebben wij een fijne boerderij gekocht en kon ik beginnen met het realiseren van mijn droom.


Een eigen stal aan huis wat ben ik hiermee gezegend!

Ondertussen heb ik ook een paar prachtige paarden, Enkele Criollo's, Friese merrie en Barock Pinto paarden.

 Ik fok Barock Pinto paarden met papier en deze zijn geselecteerd op karakter en sport prestatie.

Ik ben begonnen in 2020/2021 om enkele Criollo merries te importeren en deze zullen ook voor de fokkerij gebruikt worden evenals voor de sport. 

De merries beschikken over een fantastische bloedlijnen en zijn allen met een stamboek papier.

In Maart 2021 komt er een aangekochte hengst hierheen die, zodra hij volgroeit is gaat deelnemen aan het fokprogramma. De hengst komt uit een lijn met alleen maar prestaties.
Wij fokken dus enkel Criollo's met papieren.

Fokken is toch wel 1 van de mooiste dingen vind ik zelf. En wat is er nou mooier om een leven geboren te zien worden.


Toch is dit nog niet genoeg, ik wil meer voor de paarden kunnen betekenen, dus ik was mij eerst gaan oriënteren d.m.v. een cursus bij Equinestudies. Dit heeft mijn verlangen nog veel groter gemaakt en heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een opleiding gaan doen. 

Dit werd Myofascial Equine Therapist hier kan je zoveel mee betekenen voor het paard en kijk je niet alleen naar een gedeelte.

Jaarlijks volg ik diverse bijscholingen/ webdinars etc om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Want als je een “probleem” voor ziet kan het van achter weg komen. Voorlopig ben ik nog niet uitgeleerd want elke keer wil ik meer weten, zien en kunnen.
Ik mag mij enorm gezegend noemen dat ik dit kan en mag doen.

De naam vrije blije paarden zegt het eigenlijk al, mijn streven zowel op stal als bij behandeling van het paard is dat het paard zich vrij moet kunnen voelen en bewegen. Paarden zijn niet gemaakt om de hele dag stil te staan maar ook zeker niet om de hele dag intensieve arbeid te moeten doen.

Daarnaast ben ik druk bezig met mijn eigen grondwerk trainingen op te zetten. Zeker de paarden die bij mij op stal komen voor training of revalidatie kunnen hier perfect mee opgeleid worden. Waardoor de eigenaar ook weer nieuwe informatie krijgt van mij en dan kunnen zowel paard als eigenaar samen een nieuwe start maken.

Heb je vragen of wil je meer weten, voel je vrij om contact met mij op te nemen.