Myo wat?!

Wat is Myofascial

Myo-fasciale therapie: Er wordt wel eens gezegd dat de fascia “de zak” is die het lichaam bij elkaar houdt. Fasciaal weefsel is een dunne, bleke, nagenoeg transparante bindweefsel structuur die het lichaam net onder de huid in zijn geheel bedekt, van top tot teen.

Verder omhult de fascie praktisch elke structuur in je lichaam, inclusief elke spiergroep, elke component van de spier, alle organen, klieren, zenuwen en bloedvaten. Al het fasciaweefsel staat direct met elkaar in verbinding. Ofschoon het alles verbindt, heeft de fascia geen begin of eindpunt (aanhechtingen), maar is het een groot web. Myo betekent spier. Myo-fasciale behandeling is een manier om via spieren of bindweefsel bewegingsklachten te behandelen.

Myofasciale Therapie richt zich op het los en soepel maken van de te strakke myofasciale structuren. Tevens richt het op het soepeler glijden van de spiergroepen en ketens ten opzichte van elkaar en het sturen van de spieren naar een gezondere aanspanrichting. Door milde diepe weefsel massage (rolfing), wordt de spier en de fascia losser. Er ontstaat meer ruimte en doorstroming. Wanneer via rolfing de spierketens behandeld worden dan kan de houding en beweging verbeterd worden. Het paard komt meer in balans.

Behandeling volgt op een nauwkeurige analyse. Er wordt gekeken waar spierketens te strak zijn waardoor het paard uit balans wordt gebracht. Dit gebeurd volgens speciale onderzoekstechnieken die door Andrea Schaginger ontwikkeld zijn. Behandeling kan gecombineerd worden met triggerpoint massage , stretchen of Equine taping.

Aan het einde van de behandeling zal een trainingsschema worden opgesteld en/of een herhaalbehandeling opnieuw worden ingepland.
Voor een eerste consult dient u rekening te houden met een tijdsduur van circa 1 uur

Houd u er rekening mee dat uw paard minimaal de eerste 1,5 dag niet onder het zadel gereden mag worden. Wel grondwerk-oefeningen en stretchen zonder belasting.

Boekt u een behandeling houd er dan rekening mee dat dit minimaal 7 dagen voor een wedstrijd dient te gebeuren zodat uw paard op en top kan genieten van zijn "nieuwe" lichaam!